Здравейте! Този пост ще бъде дълъг изпълнен с гняв, тъга и разочарование. Най-вече с цел да предупре…

Здравейте! Този пост ще бъде дълъг изпълнен с гняв, тъга и разочарование. Най-вече с цел да предупредя бъдещи потърпевши при работата си с този "професионалист". Януари месец тази година започна подготовката за нашата сватба на 11.07.20г. Тогава още ни беше препоръчан видеооператор, с когото разговарях, показа ми негова работа, определихме условията и си стиснахме ръцете. Ценовите условия включваха сватбен трейлър, цялостно видеозаснемане и пътни (тъй като въпросният е от Шумен, а сватбата беше в Стара Загора). На този етап не пожела нощувка, защото имал къде да нощува.

До тук всичко е прекрасно. Подготвяме се усилено, очакваме с нетърпение нашият ден изпълнени със страх дали ще се състои, заради хилядите нови заповеди и промени. За наш късмет точно в четвъртък 09.07 излезе нова заповед гласяща забраната за сватбени мероприятия над 30 души, но въпреки това двамата със съпруга ми успяхме да осъществим денят си благодарение на допълнителната заповед от А.Кунчев, че за периода 10-12/07 сватбите като предварително организирано събитие могат да се проведат.

Какво се случва обаче. Въпросният господин, седмица-две преди сватбата, ми съобщава, че и жена му щяла да присъства, но тъй като уговорката ни беше да не се осигурява от наша страна нощувка, той каза че щом е казал така, така и ще остане. Попитах го – и жената ти ли се занимава с видеозаснемане, а той ми каза, че щяла да му помага. Разбира се, жена му не присъстваше през деня по време на сватбените снимки, защото "нея малко я е страх от коронавируса", но пък за сметка на това присъства в ресторанта на сватбеното тържество заобиколена от над сто непознати. Както и да е, здраве да е!

Изпратила му бях цялата програма през деня по часове и места.
Сватбеният ден традиционно започна с приготовленията на булката и по-точно с моя грим. На грима ми, обаче той НЕ дойде. Слава богу, че прическата ми се правеше у дома, че да имам неееещичко заснето от моите приготовления. През цялото време този човек мълчеше, попитах го "добре ли пътувахте?", Той отговори "да" и това беше нашият разговор за целият ден до момента естествено на заплащането в края на деня. Той не се намеси нито веднъж като професионалист занимаващ се с това да режисира и ми каже как да застана, как да се държа, какво да направя, къде да погледна. Той просто заснемаше, това което фотографа казваше да се прави мълчаливо.
Каза, че нямал работа на фотосесията и каза, че си тръгва. Всички видяхме как си тръгва и никой повече не го видя на фотосесията, но интересното е, че някакси е присъствал съвсем в началото (навярно, за да няма за какво да се хванем и да замаже очите).

Срок за изработка така и не получихме, освен "имайте търпение". Месец и малко след сватбата, флашката ни беше изпратена и какво да се види. Мили, момичета, гледала съм много от вашите трейлъри – красиви мини филми резюме на сватбения ден. За съжаление, нашият трейлър е бледо резюме на деня включващо повтарящи се кадри от обличането на младоженеца, повтарящи се кадри с мен със шаферките по време на фотосесията как ми държат роклята и т.н, 2 подписа на мен и него и кадри от сватбения танц. Нищо абсолютно общо с режисиран "резюмиран филм на деня" както каза той януари месец. Изработката на трейлъра, монтажа му, дори ефектите, интрото и включващите кадри нямаха нищо общо с това, което той изпрати за "негово" януари месец. Слава богу, че не избрахме пакет само трейлър, защото денят явно щеше да ни е обличане и подпис.

Момента със сватбеното видео беше още по-разочароващ, когато от 3 часа и 25мин общо, 2 часа не отговаряше звук и картина. Още в началото, когато идват да ме вземат и предизвикателствата към младоженеца, звук нямаше или ту се появяваше и изчезваше. Имаше за фон без никакъв говор 2те песни, които искахме да бъдат включени в трейлъра (които така и не бяха съобразени с кадрите, защото не му идвали подходящи – тук не разбирам и не го правя на проблем). Освен никакъв глас, от време на време се прокарваше едно пръщене.

Обадих му се веднага след видяното, за да го попитам дали е прегледал предаденото и да му задам въпроси защо не беше на грима ми, защо не снима детайли като роклята ми, обувките ми и т.н. След проведения разговор и проверка на свършената от него работа, се оказа, че бил натиснал нещо си, което давало на забавен каданс и ще го оправи. Отново срок нямаше, а "само имайте търпение". За звука оправданието е, че шаферките много се чували в микрофона и най добре било да няма звук, а фонова музика. За трейлъра бяха други оправдания, че сме нямали уговорка да се снима всичко един вид и т.н., за роклята че той не знаел, че имам обувки?!? Общо взето нагло и лицемерно поведение. Поисках си суровия материал и за целта му осигурихме флашка, където да бъде записан само той.

Пристигна поправеният материал и какво да ви кажа…положението отново не е розово…Вмятам, че не получих 2 флашки (едната, която ни се полага първоначално с трейлъра и видеото, а другата която му изпратих за суровия материал), а получих всичко в една флашка…явно е решил, че ще запази първата за следващите потърпевши. Много "селска" бих казала постъпка. Променено е по някакъв начин съдържанието на трейлъра – липсва интрото му. Звукът в сватбеното видео по време на предизвикателства е повече от отвратителен. Ако беше се записвал звука с телефон, щеше да е пъти пъти по-добър. Сватбеното видео е намалено на 2часа и 57мин. Нищо не мога да направя повече, нямам и договор с него подписан. Можех да му кажа много от нещата, които ни направиха впечатление на всички по време на сватбения ден, но страхът, че ще увиснем с парите и може да не получим нищо надделя.

Не съм си мислила, че след всички перипетии с това ще има няма да има сватба, ще се сблъскаме с такова "професионално" отношение от Nikolay Nikolov, https://m.facebook.com/909448685892732.

Казвам ви всичко това момичета, за да помогна, ако някоя от вас разчита на него за сватбеният си ден да има предвид какво може да ѝ се случи. През цялото време съм се държала с него дружелюбно, не съм го притеснявала за нищо, не съм давала зор, не съм се пазарила и накрая получаваш това – подигравка с парите на хората, с емоциите и спомените.
А оправданието, че за толкова пари толкова, е недопустимо. Има и професионалисти взимащи по-малко от него, които са свършили прекрасна работа с желание и отношение.
Неопитността и доверието води до това, но човек се омъжва само веднъж за първи път. Затова момичета, имайте предвид какво може да ви се случи и нас вас!

Моля, без въпроси към мен защо сме го избрали, на база на какво и кой го е препоръчал. Ако знаехме, нещата щяха да са различни.