Здравейте прекрасни булки! От известно време обмислям как да включа моята майка и бащата на бъдещия …

Здравейте прекрасни булки! От известно време обмислям как да включа моята майка и бащата на бъдещия ми съпруг в ритуалите в ресторанта. Захранването ще се направи от свекърва ми, а първото шампанско ще се отвори от баща ми, но много бих искала да включа по някакъв начин и другите двама родители. Имате ли идеи?

9 thoughts on “Здравейте прекрасни булки! От известно време обмислям как да включа моята майка и бащата на бъдещия …

  1. Твоята майка нека ти предаде огъня на семейната топлина, а таткото на младоженеца да ви даде по едно стръкче здравец.

  2. На повечето сватби майката на булката да държи питката, също така може да я подаде тя, а не кумата за разчупването

  3. И аз исках точно това. За това шампанското го отвори свекъра, а баща ми му държеше чашите. Напълниха 4 чаши и всеки взе по две и ги подадоха на нас и на кумувете. А преди захранването майка ми ни закичи с китка здравец. Питката за разчупване над главите ни я дадоха и майка ми и свекървата.

  4. Здравей😊 При нас майка ми участваше заедно със свекърва ми в ритуала за захранването, но тя искаше само да държи питката, докато свекърва ми ни даваше. Но по принцип ми бяха казала, че в обичая влизат и 4-та родители. Като свекървата ви захранва с питка, майка ти дава на теб запалена малка свещ, като предаване на ново семейно огнище. Свекърът ти ви дава да пиете червено вино, а за баща ти забравих точно какво беше, но ритуала целия го имаше в Интернет някъде.

  5. Aз знам, че свекървата и тъщата захранват. Свекървата с питка със сол, тъщата с питка с мед. Свекъра пък отваря шампанското. По този начин в този ритуал не участва само бащата на булката. Но той пък е главно действащо лице в ритуала с извеждане на булката от дома и и освен това има танц булка-баща 🙂

  6. Много благодаря за идеите, ще се поразровя в интернет и ще измисля как да го направим, така че всички да имат някаква роля, за да се почувстват специални 😊

  7. На нашата сватба свекърва ми ни захрани с питка със сол, докато майка ми я държеше, а след това майка ми ни захрани с питка с мед. След това ние подадохме на тях по едно парче питка в знак на вярност, аз на свекърва ми, а мъжа ми на майка ми. След това свекър ми отвори шампанското, а баща ми държеше 4 чаши за нас с кумовете, свекър ми ги напълни и баща ми ни ги подаде и каза Наздраве 😊

  8. При нас и двете майки ще захранват. А искам и аз да включа бъдещия свекър, но не ми идват идеи

  9. При нас беше по следния начин: свекървата захранва първа с мед, после е тъщата захранва със сол, баща ми наля чашите с червено вино, свекъра ни ги поднесе – на всичките 6 човека се поднесоха всички споменати неща. Кумовете с половинките и ние младоженците.

Comments are closed.