Здравейте отновооПредполагам има булки, които са ходили на меден месец в Пукет. Сватбата ни е на 03….

Здравейте отновоо😊Предполагам има булки, които са ходили на меден месец в Пукет. Сватбата ни е на 03.06. , а меденият месец започва на 07.06. Вече си купихме самолетни билети, но там съм със сегашната фамилия, а след сватбата ще я сменям. Предстои ми да си издавам паспорт. Трябва ли да кажа, че ще сменям фамилия илии мога известно време да пътувам със старите документи. Чувала съм, че се издава удостоверение за самоличност. Ако има някои, който е минал по този път, моля да сподели малко информация, защото ми е доста объркано 🙈

12 thoughts on “Здравейте отновооПредполагам има булки, които са ходили на меден месец в Пукет. Сватбата ни е на 03….

 1. Отивате в Общината и в ЕСГРАОН Ви издават за 5 мин документ за идентичност.Там общо взето пише ,че
  ГЕРГАНА ПЕТКОВА и ГЕРГАНА ИВАНОВА са едно и също лице.

 2. ,но не знам дали този документ има същата давност в Тайланд

 3. Даа и аз точно това се чудя, тъй като там има малко по-различни правила 🙈

 4. А ми според мен от сватбата до заминавате има няколко дни…
  Още първият работен ден вадих документа за идентичност и си пускаш експресна поръчка за паспорта.Мисля,че имаше екапресна поръчка за 24 часа.
  И тръгваш и с двата документа

 5. Стой си със старите документи и не си създавай главоболия.
  Така или иначе имаш срок от месец.
  Аз не го спазих и никой не ми се скара.

 6. Аз се ожених септември миналата година и още съм си със старите документи 🙂 Пътувай си със старите документи и го мисли 🙂

 7. Най-точен отговор бихте могли да получите от районното управление към което се водите. На ваше място не бих рискувала. Би могло и по телефона да ви направят справка.Успех!

 8. Даа, със сигурност ще проуча нещата преди да тръгна. Просто някакви насоки ми трябват 🤓

 9. Често пътувам със самолети и наскоро се омъжих. Ако не ти се доплаща за самолетен билет – НЕ сменяй паспорта. Моя съвет е да не се занимаваш преди да се върнеш. Даже в регистъра няма да си вкарана за 3 дни (мен месец по-късно не ме показваше Националната систем, че съм с нова фамилия), а на летището ще ти направят проблем, че не си с името, което си запазвала билета. Това струва доста пари.

 10. И аз много се чудих какво да направя, тъй като на втория работен ден след сватбата заминаваме. Отидох в районното и попитах жената просто информативно, но исках да си подменя и стария паспорт. Тя ми се развика, хвърли паспорта и каза – В Шумен за 1 ден експресна поръчка 200лв. След това аз и хвърлих обратно паспорта и и казах че искам да ми поднови този с моята си фамилия. Тя ме гледа като гръмната и така реших да си изкарам документ за идентичност, след това ще го преведа и без това вече билетите са купени .. няма връщане.

 11. Можеш със старата фамилия,няма проблеми.

 12. Много ви благодаря за полезната информация 🤗

Comments are closed.