Здравейте, група Имам един въпрос, но не свързан със сватбата, а по-скоро със семейните традиции и …

Здравейте, група 🙂 Имам един въпрос, но не свързан със сватбата, а по-скоро със семейните традиции и затова реших да попитам тук 🙂 Нашата сватба мина и сега сме младо семейство ❤️ Много ни се иска да бъдем всички заедно на Бъдни вечер – и моето и неговото семейство, а и разбрахме, че такава е и традицията – младото семейство да посреща родата в новия дом. Само че свекърва ми прави напук и отказва да дойде с оправданието, че тя дом си имала и нямало да се разкарва никъде. Та въпросът ми е дали наистина такава е традицията и трябва ли младата булка да бъде домакиня на семейния празник? Не успях да намеря информация по въпроса 😞

10 thoughts on “Здравейте, група Имам един въпрос, но не свързан със сватбата, а по-скоро със семейните традиции и …

 1. Аз за първи път чувам такова нещо. По логично трябва да е при по-възрастните. Ти държиш ли да бъдеш домакинята? Ако не държиш се споразумейте при кой да ходите просто.

 2. Няма значение според мен, къде ще сте важното е да се съберете, то е ясно, че всеки си има дом. Важното е по празниците да сте цялото семейство! ☺

 3. 24 декември – Бъдни вечер се празнува в семейството и собствения дом, т.е само вие 2мата, а за Коледа може да се уговорите. Ние винаги празнуване бъдни вечер в нашия дом само двамата като семейство, а на 25 гостуваме – на обяд при нашите, на вечеря при свекърите.

 4. Ние ще сме с кумовете на Бъдни вечер, на Коледа с едното семейство, а на 26-ти с другото.

 5. Ние на Бъдни вечер ще сме с кума и моите родители. Кумата ни е в Сафия и няма да може да дойде. На 25 или 26 ще сме с техните.
  Отпразнувайте си както на вас двамата си ви харесва 🙂

 6. Според традицията ,която аз знам е че на бъдни вечер се събират при родителите на мъжът. Ти вече си част от тяхното семейство.

 7. Попринцип по трaдиция всяко семейство си посрещa Бъдни Вечер у домa си. Мaсaтa по трaдиция не се вдигa след вечвря, зaщото имa поверия рaзни… Вие двaмaтa сте едно семейство, следвa дa сте си сaмо вие. A нa Коледa се съберете всички. Aз лично тaкa прaвя всякa Коледa – събирaм и моите и неговите родители у нaс. A Бъдни Вечер кaто млaдо семейство, ще си бъдем двaмaтa.

 8. Ние също за първа коледа ще сме семейство офицялно. Решихме на Бъдни вечер да сме си двамата в къщи. На следващия ден – 25ти на обяд в свекървата, а вечерта в моите родители. Тази година ще е така, че догодина и да искаме няма да можем с предстоящото посрещане на новия член. 🙂

 9. И аз смятам, че Бъдни вечер се посреща в собствения дом, ако се спазват традициите с приготвянето на определени ястия, молитва, прекаждане на дома и т.н., защото те са тясно свързани с дома, в който семейството живее през годината. А на Коледа всички се събират и празнуват заедно.

 10. Аз лично не робувам на традиции, поверия и други подобни. Ние на 24 ще посетим свекито, после при мама ще посрещнем Коледа, на 25 ще се съберем с моята рода при баба,мъжа ми вече баби няма така че това ни радва най-много. Направете си го както на вас ви харесва. 😉

Comments are closed.