Здравейте, булки и младоженци от преди 1+ година! Преди около 3 месеца забелязах, че правя алергична…

Здравейте, булки и младоженци от преди 1+ година! Преди около 3 месеца забелязах, че правя алергична реакция със ситен обрив по кожата на пръста, която е точно под халката ми. После мястото става много сухо, лющи се и боли. Има ли сред вас случай като моя, къде мислите че е проблемът и как го решихте? Аз взех да се съмнявам в състава на влиженото злато, тъй като никога не съм имала проблем с носене на каквито и да било пръстени. Благодаря за всяко мнение.

7 thoughts on “Здравейте, булки и младоженци от преди 1+ година! Преди около 3 месеца забелязах, че правя алергична…

  1. Абсолютно същото се получава и при мен.За втори път сега махнах халката,докато заздравее,защото е ужасно.И не се бях замисляла,че може да е от състава на златото,но звучи много убедително,защото преди това на същият пръст 12 години носих един пръстен и никога не съм имала проблем.Аз моята халка я поръчах от тооолкова прехваленото ДУО,но аз лично не бих ги препоръчала.Не само заради този проблем,а и халката беше с 9 камъка,един от които падна на вторият месец.

  2. Сложете си родиево покритие и всичко ще бъде наред. 🙂

  3. На мен така ми се получава от годежния от време на време , но той отдолу е кух и си мисля ,че събира влага и прах и затова ми става така , като го сваля за ден-два отминава

  4. Спомням си, че пролетта на 2017 някъде имаше няколко такива коментара. За съжаление не помня препоръките под тях. Ако имате търсачка, опитайте да намерите постовете. За обеци знам, че съветите бяха да се лакират, но за пръстени май не е приложимо.

  5. И аз имам проблем с пръстените, но не под самия пръстен а на свивката до него между двата пръста. Същото се получава както казваш ти. Моето решение бе да я свалям вечер, и вече нямам проблеми. Ходих при златарите, те казаха че е вероятно от някоя смес в златото, но е добре да се направи изследване за коя точно, у след това да се направи такова покритие, което да не съдържа алергена.

  6. Ако халката Ви е от бяло злато, много често се смесва златото с никел, който е алерген, ако пък е от жълто, тогава с мед. Това са най-честите примеси, който се използват. При по-ниски проби злато този материал като съотношение нараства и е възможно да създаде такъв проблем. Друга предпоставка, е когато има малки дупчици за камъните. Тогава тази кухина събира през деня и вода и допълнително може да подсили ефекта. За съжаление при вече направена халка е трудно нещо да се направи. Препоръката на едно от момичетата, да се маха, когато сте си вкъщи е резонна и би трябвало да помогне. Другото е ако алергията е около местата където са дупките на камъните да се запълни. Моята халка има камъни, но няма дупки – те се оставят, за да свети камъка уж повече. Разлика мога да кажа, че няма. Успех и дано ви отмине алергията.

  7. Много благодаря на всички за стветите и насоките! Ще измисля вариант!

Comments are closed.