Вашето ръководство за „Зелена сватба“

Никога не е било по-важно да се правят екологични и устойчиви избори в живота, особено когато се планира сватба. Съставихме ръководство, което да ви помогне да планирате екологична сватба – от прости малки суапове до големи промени, ето какво можете да направите, за да сте сигурни, че вашата сватба е екологична.

еко приятелски идеи за сватба

Заемане на сватбена рокля

„Втора ръка или реколта сватбени рокли са страхотно еко и бюджетен вариант “, казва Джени Маккарти от Frock Goddess, устойчив магазин за сватбени рокли.

Ако искате сватбена рокля без влияние върху околната среда, можете да я превърнете във ваше „нещо назаем“: „Какво ще кажете да попитате приятел или член на семейството, който вече е женен, дали можете да носите роклята им? Това не само е устойчив вариант; но има нещо вълшебно в носенето на рокля, която преди е била носена от някой ваш близък “, обяснява Джени.

Тази опция става все по-популярна, особено след като принцеса Беатрис избра да носи една от винтидж роклите на кралицата като своя сватбена рокля.

Ако не можете да вземете назаем, защо не погледнете да купите втора ръка или да наемете сватбена рокля?

Upcycling сватбена рокля втора ръка

Може да не успеете да намерите роклята, която обичате, втора ръка, но не се паникьосвайте! Има опции. „Ако не можете да намерите точно това, което искате да закупите предварително любима, тогава повторното използване на вече облечена рокля е друга чудесна възможност“, казва Джени.

Защо не се свържете с местна шивачка, за да видите дали те могат да ви променят роклята? „Можете да опитате да си купите рокля втора ръка, която е твърде голяма за вас и с много плат (винтидж рокли от 80-те са идеални за това) и да помолите вашата шивачка да създаде рокля от този плат!“ Предлага Джени

Има и опции за тези, които искат нова сватбена рокля, но искат да се уверят, че изборът им е добър за околната среда. Вижте нашето ръководство за закупуване на екологична сватбена рокля тук.

Използване на семена или рециклирана хартия

„Използвайте рециклирана карта или биоразградима хартия за канцеларски материали“, предлага организаторът на луксозни събития Алис Уилкс от ARW. „Семенната хартия е чудесна алтернатива – това ще позволи на вашите гости да засадят поканата ви в земята след това и да отглеждат цветя, за да им напомнят за вашия специален ден.“

Изхвърлете флоралната пяна

Опитайте се да избягвате да използвате оазис във вашите флорални композиции, тъй като това е вредно за околната среда – попитайте вашия цветар какви биха могли да бъдат вашите алтернативи. Алис също има полезен съвет за това как да направите вашите сватбени цветя по-малко разточителни: „Погледнете да подарите вашите цветя в края на деня на гостите си като благодарност – това ще намали отпадъците, тъй като вашите договорености ще бъдат оценени много по-дълго.

„Има и благотворителна организация, наречена„ Флорални ангели “- те използват повторно цветя от събития и ги доставят в хосписи, старейшини и други в общността.“

Също така си струва да разгледате сухи цветя, които можете да запазите завинаги, или да попитате цветаря си кои цветя са в сезона във Великобритания за вашата сватба, така че не е нужно да ги внасяте от чужбина.

Наемете вашия декор

Можете да оживите сватбата си, като наемете готови продукти, вместо да купувате и изхвърляте предмети или дори да създавате свои собствени. Наемането помага и за подкрепа на малкия бизнес! „Погледнете върху използването на отговорно произведени материали като дърво вместо акрил – това ще създаде облик, който е едновременно луксозен и устойчив“, обяснява Алис.

Отидете на Local Produce

Дори вашият избор на кетъринг може да окаже влияние върху околната среда, разкрива Алис: „Ако можете, защитете британски, сезонни продукти, където е възможно. Винаги говорете с вашия доставчик на храна преди сватбата за това как можете да се справите с хранителните отпадъци. Дори бихте могли да предложите храна, която не е свикнала на персонала, за да я вземете у дома “.

Помислете за Вашите Конфети

Изсушените листенца са чудесна екологична алтернатива на други форми на конфети, като хартия или фолио. Изсушените венчелистчета са биоразградими и изглеждат красиво на вашите сватбени снимки.

„Винаги се консултирайте с мястото си, преди да поръчате конфети“, казва Деби от Petals de Provence. „Биоразградимите венчелистчета означават, че няма място за почистване на вашето място. Те също изглеждат красиво разпръснати по масите вместо декор от пластмасова маса и изглеждат страхотно поръсени и по пътеката. “

Посади дърво

Защо не засадите дърво заедно като част от екологична алтернативна церемония за единство? Тогава това ще се превърне в живо, трайно свидетелство за вашата любов. Можете също така да се ангажирате да засадите няколко дървета вместо услуги за гостите си.