Смесваме и разбъркваме всички продукти, брашното добавяме по малко и омесваме меко тесто.Оформяме тестото на малки топки, които подреждаме в покрита с хартия за печене тава.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 8-10 минути (до леко розово).

Смесваме продуктите за тестото и омесваме меко тесто.Разделяме на 4 топки, които разточваме на кори с дебелина около 1 см. Нарязваме на формички.Печем в загрята на 170-180 градуса фурна с вентилатор на два реда за около 5-10 минути. Изваждаме и оставяме да изстинат напълно.Загряваме и бъркаме на водна баня продуктите за глазурата. Вътре потапяме частично меденките.

Смесваме и разбиваме яйцата със захарта и меда. Добавяме последователно останалите продукти, по малко добавяме брашно и омесваме меко и нелепнещо тесто.Разточваме го на кора с дебелина около 3-5 см. Нарязваме с форми по избор и подреждаме в покрита с хартия за печене тава.Печем в загрята на 180 градуса фурна за кратко (около 8 минути).

  Свинско в кашкавален сос с гъби

Захарта (1/2 ч.ч.), олиото (1/2 ч.ч.), содата за хляб (1/2 ч.л.), канелата (2 с.л.) и медът (4 с.л.) се смесват и се разбъркват добре във висока купа. Постепенно се добавя брашното (1 1/2 ч.ч.) и се бърка до получаване на меко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1 час. Така няма да лепне по ръцете при обработка. Тавата се постила с хартия за печене и се оставя в готовност. Охладеното тесто се разточва с дебелина около половин сантиметър и се разрязва с формичка. Тъй като тестото е по-мазно, фигурките се отлепят много лесно.

В дълбока купа се смесват слънчогледовият тахан (2 с.л.), канелата (2 с.л.), захарта (1/2 ч.ч.), олиото (1/2 ч.ч.) и содата за хляб (1/2 ч.л.). Разбъркват се хубаво и постепенно се добавя брашното (1 1/2 ч.ч.). Бърка до получаване на меко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1 час. Така няма да лепне по ръцете при обработка. Голямя тава се постила с хартия за печене. Охладеното тесто се разточва с дебелина около половин сантиметър и се разрязва с формичка с форма по желание. Може да се изрежат и кръгчета с помоща на чаша. Тъй…

  Американски палачинки с боровинки

Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слагат продуктите и се омесва меко тесто.

Разточва се кора, изрязват се формички по избор (аз избрах сърчица).

Слагат се в намазнена тава за печене и се пекът на 200 градуса до готовност.

Украсяват се с шоколадова глазура и част от тях с кокос.

За кафенце са чудесни.