Съвети за сватбата, какво можете да си направите сами.

Независимо дали сте домакин на бляскаво парти за 300 или интимна микро сватба за 30, има много начини, по които можете да намалите разходите и все пак да нанесете удар, когато става въпрос за декор. От пълноценни централни „направи си сам“ до по-малки „направи си сам“ проекти, можете да оставите своя отпечатък по начин, който е личен и обичай, според дизайнера на цветя Тара Гюнтер от базираното в Чикаго дизайнерско студио Taxaflora

Запознайте се с експерта

Тара Гюнтер е собственик на Taxaflora, студио за флорален дизайн, специализирано в флорално изкуство и иновативен дизайн за сватби и събития.

Що се отнася до централните елементи на „направи си сам“, има няколко неща, които трябва сериозно да обмислите, преди да влезете в създаването на централните елементи на вашите мечти:

  1. Направете вашето проучване: Да се ​​справите сами с всеки декор за сватба е голямо начинание, така че подходът към задачата, като бъдете добре информиран, когато става въпрос за вдъхновение за проектиране и необходими инструменти, е първата стъпка в правилната посока. „Разгледайте някои блогове, Pinterest, вижте какво са направили други хора, за да видите какво правите и какво не харесвате“, препоръчва Гюнтер.
  2. Задайте бюджет: „Изчислете някои приблизителни цифри за това колко биха стрували всички елементи, които искате, и вижте как това се вписва във вашия бюджет“, казва Гюнтер. Що се отнася до цветята, сложните, плътно подредени аранжировки ще нанесат голям удар на бюджета ви, така че изберете по-рехави и небрежни композиции, за да запазите рентабилността си.
  3. Създайте времева линия: Това е съществена стъпка за определяне на реалистични очаквания, когато става въпрос за това, което е възможно за централния дизайн, независимо дали става въпрос за цветя или нещо изобретателно. „Опитайте се да изчислите график за това кога ще трябва да получите всичко поръчано, кога ще вземете, обработите цветя и ще уредите уговорките (ако е необходимо), и ще доставите всичко на мястото“, казва Гюнтер.
  4. Помоли за помощ: Това е най-голямото насърчение на Гюнтер: „Не можете да правите това сами. Толкова много се случва в дните, водещи до сватбата, и вие не искате да пропускате тези веднъж в живота мигове, докато се притеснявате за централните елементи! „

Набирането на някой, който да обича цветя, е изключително полезно; бонус точки за някой с някакъв вид изкуство или дизайн опит.