Каймата омесваме с хляб, кимион, сол и лют червен. Прибираме в хладилника поне за 1 час.Оформяме кебапчетата, които нанизвам на шиш.Печем в тава с незалепващо дъно (с вентилатор).Сервираме с пърленки и гарнитура по избор.

Смесваме всички продукти и омесваме добре. Прибираме в хладилника за 1-2 часа.Премесваме каймата за 10-15 минути и оформяме кебапчета.Печем в тиган с незалепващо дъно или скара.

Смиламе лука и чесъна и смесваме с всички продукти и омесваме добре. Оставяме за няколко часа да се овкуси.Оформяме кебапчетата и печем равномерно от всички страни на скара.Леко задушаваме доматите с малко масло и сол и леко запичаме.

Сочни кебапчета с чубрица Омесваме добре каймата с кимиона, чубрицата и пресованият чесън.Оформяме 14 кебапчета, които преди печене заглаждаме с ръка, натопена във вода с малко оцет.Печем върху сгорещена скара до готовност.Сервираме горещи с лютеничка и свежа салата.

  Рецепта за вкусни домашни кебапчета

Ароматни кебапчета на шиш Омесваме добре каймата с кимиона и пресованият чесън.Оформяме 30 малки кебапчета, които преди печене заглаждаме с ръка, натопена във вода с малко оцет и забождаме на шишчета.Печем върху сгорещена скара до готовност.Сервираме горещи. 

Поставете пуешкото филе в тенджера и сварете. Оставете да се охлади. Нарежете пуешкото филе на по-малки парчета.

Нарежете лука на по-малки парчета. Обелете чесъна и го нарежете на парчета. Разбийте яйцето в купа.

Сложете всички изброени съставки в блендер и добавете още сол, черен пипер и кисело мляко и блендирайте.

Извадете сместа от блендера и разбъркайте с галета.

Поставете съда в хладилника и след два часа оформете кебапчетата до желания размер.

  Пълнени чушки с пуешки кюфтенца

Запържете в тиган с олио.

Сервирайте пуешките кебапчета със салата по ваш избор.