Слагам белтъците и захарта в сух съд и със сухи бъркалки на миксера ги разбивам на гъст сняг.С лъжица взимам от сместа и подреждам в покрита с хартия за печене или намазнена с олио тава.Пека в предварително загрята фурна на 100 градуса до готовност.

Количеството променям според желания брой целувки, като за всеки белтък заделям по 6 с. л. захар.На водна баня разтопявам захарта в леко разбитите белтъци. След това махам съда от водната баня и разбивам до гъст лъскав сняг. Добавям 1 ванилия и малко натрошени бадеми. Оформям целувките и ги редя върху хартия за печене.Суша ги във фурна на 100 градуса без вентилатор около 1 час и 30 минути.

  Орехова пита Йо-хо-хо с шоколад и глътка ром

Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг.Загребваме с лъжица и поставяме съдържанието на разстояние една от друго в покрита с хартия за печене тава.Печем (сушим) във фурната на 90 градуса за 1 час (на вентилатор).

Омесете тестото от посочените съставки, оставете го съвсем кратко да почива (не трябва да чакате да втасва), докато разбиете белтъците. Разбийте ги със захарта на твърд сняг. Разделете тестото на 3-4 части, разточете първата топка на правоъгълник с дебелина около 3 мм, поставете в средата от разбитите белтъци, поръсете с нарязаните орехи и навийте на руло. Нарежете руло на парчета, широки около 2 см., завъртете парчетата с разреза надолу. Повторете с останалите топки тесто и останалите белтъци и орехи. Поставете рулата да се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20 мин. Оставете ги да се охладят и преди сервиране поръсете с пудра захар. 

  Чуден ябълков сладкиш

Използваме само суха купичка и бъркалка. Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг.Шприцоваме в желаната форма върху покрита с хартия за печене тава.Печем (сушим) в загрята фурната на 100 градуса фурна за около 4 часа. Изваждаме и когато изстинат, отделяме от тавата.

Загрейте фурната на 150°C. Разбийте белтъците с щипка сол, докато образуват меки връхчета, след това постепенно добавете захарта и екстракта ванилия като биете непрекъснато, докато сместа стане твърда и лъскава. Прехвърлете в пош или шприц с широк накрайник. 

Оформете с шприца 16-20 призрака върху покрита с хартия за печене тавичка. Целувките ще увеличат размера си, докато съхнат. Намалете температурата на фурната на 100°C и печете за около 2 часа, докато целувките станат хрупкави отвън, като оставите вратичката на фурната леко открехната. Не трябва да покафеняват! Ако се наложи, намалете температурата на 80°C и след това ги оставете малко по-дълго да се сушат. Изключете фурната и оставете целувчените призраци вътре, докато изстинат напълно. 

  Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?

Разтопете шоколада на водна баня и го сложете в плик за фризера. Отрежете едното връхче на плика, за да оформите малка дупчица, и шприцовайте по 2 точици за очи и линия за уста на всеки целувчен призрак. Оставете шоколадът да изстине напълно, преди да поднесете.