Прекрасни булки,…

Много от вас вече минаха през своята приказка..
Бихте ли ни дали практични съвети, на тези, които ни предстои, какво да правим, какво да не в този ден, препоръки на кое да обърнем внимание, изобщо, съвети как една булка да се чувства добре и да се наслаждава, същевременно и всичко да е наред с организацията и гостите . Ще съм много благодарна за Вашите съвети! Бъдете много щастливи!❤❤❤❤❤❤❤

12 thoughts on “Прекрасни булки,…

 1. Аз бих ви посъветвала да оставите всякакви мисли и притеснения и да бъдете спокойна на този ден. Помолете някой роднина/ приятел да следи, ако нещо конкретно ви притеснява, но вие не мислете за организация. Всяко ваше притеснение се отразява на гостите и обстановката. Каквото сте направили, направили, пък каквото трябва ще стане.
  Забавлявайте се, защото това си е вашият ден 💗

 2. Здравейте, мили булки! Нашият приказен ден беше 22.08.2020 г. и отлетя като миг, защото бешв прекрасно. Имаше неща, които не се случиха точно по план, но товс го разбрахме само ние с младоженеца. Съветът ми към бъдещите младоженци е правилно да разпределят времето си. Обмислете точно какво искате като ритуали, снимки, забавления и преценете дали ще успеете да направите всичко в часовете, които сте предвидили. Ние лекичко закъснявахме през повечето време и това създаде известна тревога, така че – отпуснете си повече време, за да не бързате постоянно.
  Друг съвет – носете си кърфички, безопасни игли, игли, конци – все нещо на някого ще се скъса и трябва да реагирате (при нас се разпра роклята на кумата, но бързо оправиха нещата).
  Не забравяйте да хапнете нещо и пийте вода. На фотосесията забравихме да си вземем, но добре, че имаше кой да помисли за нас и да ни донесе ☺️ В общи линии се сещам за това. Усмихвайте се и изживейте пълноценно мига 💞

 3. На 1во място, не се ядосвсйте, просто си кажете че каквото и да става не ви пука! Много е важно това, аз успях д си го наложа и въпреки че в един момент всичко беше наникъде на мен не ми пукаше. За да стане това, просто се гледайте в огледалото, бъдете влюбена и красива и си мислете за вашия човек.
  На 2ро място предния ден задължително чуйте всички свързани с организацията и им дайте последни наставления и преговорите уговореното по-рано. Кажете на фотографа да мине по масите и да снима и гостите, те очакват да имат снимки от вашия ден и ще избегнете въпроси от типа „аз защо нямам никакви снимки“ след това, които ще ви дрязнят.
  Осигурете си удобни обувки
  Обърнете необходимото внимание на родителите си, те се радват не по малко от вас, нека фото и видео операторите запечатат тези емоции.
  Ако имате шаферки дайте им задачи, не се натоварвайте с нищо самите вие, и задължително една от шаферките или приятелките нека е главна и да следи другите дали изпълняват, това което искате от тях /било то да носят кутията, чантата ви, цветята ви или нещо друго/
  Помолете кумата си да вземе вода и нещо за пийване и за хапване в колата, с която ще ви вземат /ако имате дълги паузи и сесии, ще сте жадни/
  И не на последно място, в самия ден, не мислете за нищо освен за собствения си кеф 💞

 4. Нашият ден беше на 21.08.20г. Съветите които мога да дам са следните: 1. Никога, ама никога не си купувайте бижута сваровски и по-точно кулиета, освен ако сватбата не е зимна и няма никакъв шанс да се изпотите. Цапат! 2. Хубаво е да си направите предварителен график, който да се опитвате да спазвате. Закъснения почти винаги има и не винаги са по ваша вина… Предвидете поне 1-2 с по 30-40 мин 🙂 3. Определено делегирайте на някого конец, игла и безопасна игла… на мен лично постоянно ми се разшиваха подплънките на роклята!!! 4. Хубаво е тук таме да имате нещо за хапване и вода под ръка.. Определено е изморителна цялата тази емоция и 100% няма да може да хапнете колкото гостите… да не кажа нищо… 5. Бъдете сигурни, че 100% нещо ще се обърка и няма нищо лошо в това. Точно от гафовете стават най-хубавите и запомнящисе спомени няма смисъл да изпадате в истерия.

 5. Привет, аз ще дам два по – практични съвета: 1) дамска превръзка може да се окаже много полезна. 2) помисли за рокля за преобличане, защото времето е все още топло

 6. Закусете задължително, дори и да нямате апетит, това се оказа изключително полезно и си бъдете с нагласата, че ще има неща не по план, няма как да изконтролирате всичко, забавлявайте се!

 7. Здравейте дами! Нашата сватба беше на 8ми август, месеци организация минаха за секунди, да не кажа и по-малко. Съвети, които мога да дам : 1 както вече бе казано, закусете, защото с това ще си останете. По време на партито ще е чудо ако изобщо успеете да опитате менюто. 2 запазете си час за фризьор и грим колкото може по-рано. Дори да сте готови 1-2 часа по-рано, визията ви няма да се развали, но ще имате време за снимки или нещо друго, което ще ви е крайно нужно. 3 когато ви кажат да си пийнете нещо твърдо, послушайте хората. Много помага, не се тревожете че ще се напиете с 50 грама алкохол например. 4 бъдете спокойни – все ще има нещо не по план, но това няма да обърка цялостната картина. Това е вашия ден и рискувате да не му се насладите ако се притеснявате. 5 бъдете твърда – 2 пъти исках да отида до тоалетна, а ми трябваха по 2 часа преди това да се моля на фотографите да ме пуснат. 6 вечерта преди сватбата преговорете всичко с мъжа ви, кумовете и най-вече с майките. Те трябва да са наясно стъпка по стъпка с всичко и да следят ако нещо не е наред. 7 помислете за резервно място за фотосесията, защото нас ни настигна ужасна буря и от предвидени 3 часа за снимки ни направиха горе долу 3 снимки. 8 добре ще е ако имате леля/баба или някой който е достатъчно близък за да отговаря на въпроси, но и да не е в някаква главна роля. 9 имайте наблизо удобни обувки, тампони, мокри кърпички, червило, парфюм и горе долу всичко, което носите в дамската си чанта, но не и да ви пречи. 10 бъдете красиви, щастливи, усмихнати, весели, танцувайте, радвайте се на мига. 😊💞

 8. Основния ми съвет е да се опитате така да организирате грим и прическа, че да имате поне 1 час за обличане и финални приготовления. Бях си зарязала телефона на вибрация и не разбрах кога младоженеца е тръгнал от кумовете да ме взимат, даже не знаех колко е часа и че съм тотално изостанала с обличането. В един момент както си ходя по къси панталони и риза, чувам клаксони пред блока. Може би осъществих едно от най- бързите обличания на рокля, бельо, воал и т.н. Цялата ситуация ме напрегна много и после трудно се отпуснах.
  Ако сватбата е в топлите месеци, сложете минерална вода в колите. Задължително хапнете, аз не бях яла нищо до влизането в ресторанта. Не че ми стана лошо, но със сигурност малко енергия повече щеше да ми дойде добре. В ресторанта единствено от основното успях да хапна, и малко от тортата. Разтъпчете си обувките- моите бяха кецове, чисто нови, но едвам издържах. Мислех си, че като са равни и уж удобни няма нужда да ги разхождам предварително. Груба грешка, след като ги събух, плочките в стаята ми се струваха като памук. Носете си игла и конец за всеки случай. Едно копче изхвърча от ризата на младоженеца, добре че имаше резервна и направо се преоблече. И последно- не си забравяйте сутиен за следващия ден. Роклята ми не изискваше сутиен и на сутринта се оказа, че приготвения е останал вкъщи. Не ми беше особено комфортно 😀

 9. Бих ви посъветвала просто да се наспите и да хапнете нещо сутринта като станете. Мислех си, че ще имам време, макар и малка сватба и добре организирана. Оказа се, че каквото и да правиш – ядене ще видиш на кукуво лято. Или кумата да тича с някакви дребни, хранителни неща по теб, или просто хапни добре сутринта, но да не се подуеш пък за роклята.
  ❤️❤️❤️

 10. Лично аз те съветвам да не се вълнуваш много и да не се притесняваш за глупости.
  Направи си пълна програма какво те чака по часове, за да не забравиш нещо.

 11. Здравейте и от мен :)) И нашата сватба мина. Беше толкова спокойно, вълнуващо и незабравимо. Няколко практични съвета и от мен:
  1. Ако не искате да ви се струпа търчане цял ден от място до място, то разделете ритуалите. Ние имахме изнесен ритуал в градината на хотела и събирането с гостите и празнуването започна от там. Имахме достатъчно време за подготовка и снимки преди това без да има напрежение. Църковен брак ще правим по-натам само със семейството. Та това се оказа много добро решение за нас 🙂
  2. Спомена се за хапването – още един съвет (получих от кумата и изпълних и се оказа точно попадение) – помолете някой да ви приготви по 1 сандвич (звучи смешно), който да хапнете по някое време. Ние хапнахме нашите точно преди да почне ритуалът и това ни спаси, защото от сутринта до 17:00 не бяхме хапвали.
  3. Ако можете да си го позволите вземете си координатор за сватбения ден. Според мен инвестицията си заслужава. Никой от нашите роднини не беше ангажиран със задачи и притеснения и всички успяха да се отпуснат и забавляват.
  4. Задължително имайте чек лист на нещата, които да са с вас в ресторанта и пригответе торбичка, която някой да ви занесе
  5. Човек, който ще ви помага за ходене до WC. Макар и с неголяма рокля се оказа истинско изпитание 🤣
  6. И не на последно място – дошъл е денят – изживейте го и се отдайте на хубавите чувства. Дори и да има спънки, те ще отшумят. Не ги оставяйте да развалят целият ви ден.
  Успех!

Comments are closed.