Планиране & amp; Съвети Хронология на сватбения ден: Планиране на графика за сватбата ви Октомври, 2020

Едно от най-важните неща, за които трябва да помислите, когато планирате сватба, е графикът на вашия сватбен ден. Как ще изглежда графикът на вашия сватбен ден?

Можете ли да дадете пример за стандартен график на сватбения ден?

Всеки сватбен ден трябва да започва с празнична закуска за двойката и близките им семейства и приятели.

Булчинско парти обикновено започва да се покачва около 7 часа сутринта за коса и грим и много двойки ще помолят своя фотограф да пристигне рано, за да заснеме вълнението и подготовката. Булките обичат да отсядат в нашия Renascence Suite заради елегантния му дизайн и много място за отдих и подготовка.

Предлагаме двойката да е облечена и готова за церемонията поне 30 минути до час преди церемонията, за да бъдат заснети снимки с шаферки, родители, братя и сестри, кум и служители. Младоженецът традиционно също приветства гостите, когато пристигат, за да видят голямото „аз го правя“.

След като щастливата двойка се ожени, препоръчваме на сватбеното тържество да пият прием с канапе или навън в нашата градина, или в нашата оранжерия, Виктория. Това позволява време на двойката да се смеси с гостите, както и да направи снимки. Преди сватба каним нашите двойки да дойдат в хотела със своя фотограф, за да планират къде ще правят снимките в големия ден.

Всяко място има емблематични места за сватбени снимки, нашето включва нашето поразително стълбище, историческия екстериор на хотела, камината в нашия салон и Imperial Gardens срещу хотела.

Гостите на сватбата ще бъдат извикани в нашия Regency Suite от 17:00 нататък, за да се насладят на сватбената закуска, речи, изрязване на торти и първия танц.

Как могат двойките да направят график за сватбения си ден?

Ние провеждаме нашите двойки през времевата линия за сватбения им ден, след като разберем всички подробности, които те биха искали да видят включени. Винаги помолете вашия сватбен организатор да ви помогне с времето, тъй като те ще знаят колко време трябва да отделите, за да кажете коса и грим, церемония, приеми за напитки, речи, изрязване на торти и т.н.

Колко време преди церемонията трябва да са готови булката и / или младоженецът?

Всичко зависи от отделната двойка, защото някои обичат да отделят време за предварителни снимки със сватбеното тържество. Обикновено съветваме нашите двойки да бъдат готови 30 минути до час преди церемонията. Можем също така да организираме булчинското парти да се наслади на чаша мехурчета в апартамента си, докато партито на младоженеца може да вдигне наздравица в нашия бар Gold Cup.

Какво трябва да се направи сутринта на вашата сватба?

Ние се грижим за всички уговорки в големия ден, за да могат нашите двойки да се концентрират върху празнуването на сватбата си със своите приятели и семейство. Нашите двойки не трябва да се притесняват за нещо, тъй като ние ще координираме пристигането на техния цветар, производител на торти, фотограф, диджей или група и т.н.

Какви са възможностите на булката вечер преди сватбата?

Имаме прекрасни апартаменти в хотел Queens Cheltenham и много от нашите булки ще останат с нас в нощта преди сватбата си, за да могат да се отпуснат и да се насладят на сутринта на големия си ден.

Ние провеждаме вечери за двойката и техните приятели и семейство вечерта преди сватба в нашия ресторант като тържество преди събитието. Много двойки избират това, за да превърнат сватбата в празник през уикенда.

А какво ще кажете за младоженеца?

Ние също приветстваме младоженците в нощта преди сватбата им. Ние гарантираме, че двойката разполага със стаи в противоположните краища на хотел Куинс, за да сведе до минимум риска от пресичане на пътищата им преди церемонията. Нашият бар Gold Cup е идеалното място да си вземете нощна шапка за успокояване на нервите, така че нашите двойки да могат да се наспит добре.

Кой обикновено се готви с булката?

Това е лично решение, но обикновено виждате шаферки и родителите й да се присъединяват към булката сутринта на сватбата.

Колко време трябва да позволите за церемонията?

Това отново зависи от двойката, тъй като някои избират обетите и регистърът на браковете просто да бъде подписан. Докато други може да пожелаят да включат близки членове на семейството или приятели чрез четене или може би подписването на песни.

Церемонията може да продължи между 30 минути и час. Ние се грижим за деня и предпочитанията на нашите двойки, така че сватбата им да е наистина уникална за тях.

Какво се случва след сватбената церемония?

Гостите на сватбата ще излязат от стаята за церемонии, за да поздравят щастливата двойка на рецепция за закуска преди сватбата и ще бъдат направени снимки. Обичаме да организираме приеми в нашата градина и на Виктория, защото това е леко и ефирно пространство, което дава възможност на гостите да се смесят.

Нашето историческо пространство е многостранно, което позволява на нашите двойки да декорират пространството според собствените си предпочитания, от цветя до ръчно изработени декорации, ние ще им помогнем да направят пространството свое собствено. Нашият готвач и неговият екип също ще създадат селекция от канапета, които перфектно се съчетават с чаша мехурчета или може би коктейл.

Кога трябва да пристигнат вечерните гости?

Вечерните гости обикновено пристигат от 19.30 нататък, след речи и сватбена закуска. Предлагаме на двойките, че вечер гостите пристигат точно преди разрязването на тортата и първия танц.

Кога сервирате сватбената закуска?

Склонни сме да настаняваме гости в нашия Regency Suite за сватбена закуска между 17:00 и 18:00 ч. И сервираме селекция от ястия, които празнуват местните продукти на Cotswold, например задушено агнешко рамо, придружено от пащърнак и гинес, моркови и сос за задушаване . Ние предлагаме разнообразие от ястия, които отговарят на диетичните изисквания, така че всички гости да се чувстват сити и много щастливи.

Кога трябва да се сервира вечерната храна?

Ако една двойка поиска да се сервират късни вечерни закуски, предлагаме ястията да бъдат изнесени в 20:30 до 21:30. Нашият популярен вечерен бюфет включва разнообразие от топли и студени предмети, за да могат гостите да се насладят.

Нарязвате ли тортата преди или след пристигането на вечерните ви гости?

Разрязването на тортата е емблематична част от сватбата и ние предлагаме двойките да поканят вечерни гости да пристигнат точно преди това събитие. Той дава на вечерните гости усещане за пълноценно участие в деня.

Кога обикновено се случва първият танц?

Имаме няколко двойки, които обичат да правят танцова рутина и това може да включва смяна на костюма, така че гостите им да танцуват, преди двойката да се завърне, за да направи първия си танц. Други двойки може да са по-традиционни и да поискат да изкарат първия танц за вечерта и това може да се случи непосредствено след разрязването на тортата.