Новият етикет на списъка със сватбени подаръци

Преди беше просто. Сгодявате се, планирате сватбата си и някъде по линията решавате да улесните себе си и гостите си, като създадете списък със сватбени подаръци. Независимо дали искате подаръци, пари, меден месец, благотворителни вноски (или малко от всичко по-горе), наличието на специална услуга за списъци с подаръци винаги е било добра идея. И така, какво се случва сега, когато плановете ви за сватба може да са станали по-сложни или в някои случаи по-опростени? Какви точно са очакванията около сватбените подаръци? Взехме всички най-често задавани въпроси по тази тема, за да ви дадем всичко, което трябва да знаете за новия етикет на сватбения подарък.

Решихме да направим само малка церемония. Все още ли се нуждаем от списък със сватбени подаръци?

Технически, не. Точно както нямате нужда от цветя или бяла рокля. Както винаги сме поддържали, това е вашият ден, вашият начин. Дали обаче най-близките хора, които ограничават максималния брой, ще искат да ви купят красив подарък? Абсолютно. Дали вашето семейство и приятели, които не можете да поканите, ще искат да ви купят поздравителен подарък? Абсолютно. Така че въпросът става, бихте ли искали да насочвате милите жестове на приятели и семейство (които могат да направят големия ден или не) към нещо, което искате? Смятаме, че това е добра идея. И имаме няколко примера за това как можете да споделите любезно списъка си с подаръци по-долу.

Нашата сватба вече е от две части, малка церемония първо, след това по-голямо тържество догодина. Имам ли списък със сватбени подаръци за единия или и за двамата?

В този случай списъкът за сватбени подаръци (с добра услуга за списък с подаръци) е много по-гъвкав, отколкото си мислите. Можете да създадете по-малък списък за гостите на церемонията и след това да го разширите за по-голямото си тържество. Или можете да използвате най-отдалечената дата, по-голямото ви тържество, като „сватбена дата“ в този случай, тъй като позволява на вашите гости да допринесат, преди да завържете възела, чак до деня, в който организирате партито за цял живот. Това ви дава достатъчно време да подготвите списъка си и ден за отваряне на подаръци, който да очаквате с нетърпение след тържествата.

Имаме списък със сватбени подаръци и гостите ни вече са донесли подаръци, но денят ни е отложен за следващата година. Какво да правим?

А, това е просто решение, или влезте в услугата си за списък с подаръци, или се свържете с тях и променете датата на сватбата във вашия акаунт, за да отрази новата ви дата. По този начин приносът на вашите гости е напълно здрав. Повечето услуги за списъци с подаръци ще ви позволят да промените решението си и да редактирате подаръците в списъка си и през това време, така че не се притеснявайте твърде много, ако вкусовете или нуждите ви се променят в рамките на този период от време. Разгледайте нашата статия за преглед на Сватбен подарък, за да видите кои списъци с подаръци предлагат най-добрите нива на гъвкавост. И ако знаете, че отлагате за следващата година, но все още нямате нова дата, просто изберете дата в бъдеще и актуализирайте акаунта си, когато сте готови.

Намаляваме номерата на гостите си поради необходимост, все още ли трябва да имаме списък със сватбени подаръци?

Подобно на нашия отговор на първия въпрос, много първоначално поканени хора почти сигурно ще искат да ви поздравят с подарък. Лели, които не биха могли да бъдат там, групи за приятелство, които са твърде големи, за да направят новите ви номера, семейство и приятели, които биха пътували надалеч, за да направят деня ви. Ако нещо друго, установяваме, че повечето хора, които са били поканени на сватба (писали сме и за това как да намалите броя на гостите си тактично), разбират колко труден е бил целият процес за двойката и искат да ви дадат нещо за да отпразнувате брака си. Така че имате възможност да си спестите времето за отговор на десетки „Все пак бих искал да ви взема нещо, какво бихте искали?“ текстове и улеснете приятелите и семейството си, като имате списък със сватбени подаръци.

Как да споделяме учтиво подробностите от списъка си със сватбени подаръци с по-широкото си семейство и приятели?

Предавате ли деня си на група във Facebook или на сватбен уебсайт? Шансовете са, че ще споделите тези подробности предварително, за да могат вашите близки да се присъединят. Която и платформа да изберете, можете да добавите проста връзка към вашия списък със сватбени подаръци там.

Може да получавате текстове или обаждания от хора, които питат какво искате. Наличието на кратка връзка можете да ги изпратите в списъка си с подаръци, което ще улесни процеса на даване на подаръци за вас, но също така безкрайно по-лесно и за вашите гости. Гостите могат да купят вашите подаръци с едно щракване на бутон, така че не е нужно да се осмеляват да намерят перфектния подарък.

Примери за формулировки, които придружават подробностите за вашия списък с подаръци:

Благодарим за цялата ви любов и подкрепа, докато планирахме нашата сватба. Това означава светът за нас. Благодарим и за любезното Ви предложение да ни купите подарък. Можете да видите нашия списък със сватбени подаръци тук [insert link]. Пълно е със специални неща, които наистина ни хареса да избираме заедно.

Вашата любов, разбиране и подкрепа, докато планирахме нашата сватба, означаваха всичко за нас. Няколко от вас попитаха как можете да ни купите сватбен подарък. Моля, знайте, че това не е необходимо. Но ако се чувствате склонни, можете да видите нашия списък със сватбени подаръци тук [insert link]. Пълно е със специални неща, които наистина ни хареса да избираме заедно.

Изводът е, независимо каква форма или форма приема вашият сватбен ден; независимо дали е интимно по необходимост или по избор. Независимо дали е в една част или две. Независимо дали става въпрос за два месеца или две години. Много от вашите близки ще искат да ви дадат подарък, за да отпразнувате новия си брак.