Момичета, три месеца по-късно искам да ви покажа няколко от снимките, които ни изпратиха като профес…

Момичета, три месеца по-късно искам да ви покажа няколко от снимките, които ни изпратиха като професионални. Това дори е след корекции, за които ние настоявахме. Уви, цялата сума беше платена предварително (сега знам, че е грешка) на нашата агентка Христина Христова, която отговори на коментарите ни с “аз ги харесвам, вие не – кой е прав и кой е крив?” и за пореден път не защити нашите интереси. Изпратихме коментарите си до фотографката, тя ми изпрати тези снимки и каза, че нищо повече не може да направи. Агентката обаче твърди, че това е плодът на 2-3 седмици работа на фотографката само по тях (визирам двайсетина снимки с подобно качество, където повечето са размазани и замазани), след консултации с професионалисти! А след като първо ни бяха казали, че суровият материал е изтрит и фотографката после изведнъж го намери, агентката твърди, че фотографката 2-3 дни го е “вадила от машината”. Всички снимки на закрито са с това качество, а също така липсват тези от хвърлянето на букета и жартиера, защото гостите гасили лампите! По време на приемането на поздравления и снимки с гостите фотографката е снимала вътре украсата, съответно с повечето гости снимки нямаме. При наличието на сватбен агент в самия ден (но и в предварителната подготовка), това за нас е и координационна грешка, още повече, че сме платили хонорара за фотограф на нея и следваме нейната програма. Разбира се, за агентката всичко е било извън нейния контрол и резултат от нашия "хаос". Според вас имаме ли основание да си искаме финансова компенсация? Платили сме си за професионален фотограф и смятам, че това предполага качество. Сватбата беше чудесно изживяване заради гостите ни, но комуникацията с екипа на агенция Агенция за специални събития и сватби Сватбарите доказва, че услугите в този бранш са далече от нивото, на което трябва да бъдат.


21 thoughts on “Момичета, три месеца по-късно искам да ви покажа няколко от снимките, които ни изпратиха като профес…

 1. Недопустимо е да не фокусират хората… размазави снимки и псевдо обработка. Аз бих си потърсила правата! ☺

 2. +това, че фотографката се буташе навсякъде и гостите едвам виждахме церемонията от нея 😞 Юлка, търси си правата!

 3. Абсурдно е!
  За съжаление обаче дори финансова компенсация, не би могла да върне този ден и запечатаните моменти…
  Търсете си правата, поне да получите максимално обезщетение

 4. Точно това е гадното, че въпреки каквато и компенсация да има, деня не се връща! Търсете си правата! Аз също имах подобни снимки! Просто е абсурдно това ! Вземат толкова пари, в страниците им само добри кадри са поместени и ти някак си се доверяваш, а накрая получаваш това !

 5. Ами имахме подобни драми , но само с фотографа , накрая ни върна 150 лева , които не компенсираха липсващите гости от снимките , липсващите снимки от ресторанта или многото размазани . Денят не се връща , но си отстоявайте за правата !
  Смешното при нас беше , че 4 от гостите бяха професионални фотографи( дори кумата) + 5 любители такива , но ние читави снимки нямаме …

 6. Мисля ,че и аз мога да стана фотограф хаха

 7. Оле, това е ужасно 🙁 Търсете си правата…При положение, че в България само да кажеш, че ще се жениш и вече сумите на всичко скачат тройно, това е недопустимо

 8. Юле, къде ги намери тези? Аз заложий на колега от фирмата, който се занимава и с фотография професионално, и качеството е класи над това. Не знам къде би могла да си потърсиш правата обаче. Не гледахте ли снимки на фотографа преди това?

 9. Аз също на ваше място бих си търсила правата. Какво значи“ гостите са неконролируеми“ – те да не са стадо овце, че да ги подканваш на ляво и на дясно- подобни изрази спрямо гостите на такова събитие винаги много ме е възмущавало. Добре е да предупредите и другите булки в другите групи за това, което ви се е случило, понеже и да сложите отзив в страницата им( страницата на агенциата имам предвид)- те ще го изтрият. Казвам Ви го от личен опит. Гадното е, че няма как да се уловят тези емоции и моменти отново. Опитахте ли да се свържете и с въпросната фотографка, за да чуете и нейната теза за тези така наречени „Професионални Снимки“?
  И все пак преди всичко искам да ви пожелая много щастие, любов и семейно разбирателство 🙂

 10. Ужасно неприятна история 🙁 Търсенето на права също ще е доста отрицателно изживяване, но в крайна сметка може би необходимо, за да спрат подобни безобразия. Аз лично не бих могла да измисля адекватна компенсация на факта, че една двойка похарчва хиляди левове за събитие, което не е отразено кадърно. Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот, въпреки подобни пречки!

 11. Наистина скандални снимки 🙂 Такова нещо не съм виждал и през 2007ма, когато сватби се снимаха „професионално“ и масово със сапунерки.

 12. Извинявам се, но тези снимки са по-зле от снимките ми с телефон! След като сте заплатили за професионален фотограф сте си в пълното право да им звъните и да искате да Ви дадат оригиналите! Няма как да са изтрити, всеки фотограф ги пази! Но друг въпрос е дали те ще са по-добри, ако не са фокусирани е още по-зле и тук не играе само светлината, а и професионализма! Жалко, че моментът повече няма да се повтори и дори да Ви върнат част от парите няма да имате качествени и хубави кадри! Това е тъжното..

 13. Освен всичко бих ги докладвала във всички възможни страници и групи. Най- вече в тези за бъдещи сватби (Моята сватба през 2018 например ). Нека да не бъдем като овце и да се примиряваме с подобни неща. Искрено съжалявам за неприятните емоции, които сте имали… Пожелавам ви щастлив семеен живот ❤
  П. С . Би ми било много любопитно как ще се защитят и оправдаят агенцията и фотографката.

 14. Някой друг полюбопитства ли да влезе във ФБ страницата на въпросната агенция? Еми те имат 3 от 5 звезди. И само един коментар от клиент, който в общи линии гласи, че въпросната „агенция“ не струва 😒 Как не ги е срам да се гаврят с хората! 😡

 15. Поискай суровият материал, да видим там дали може да се спаси нещо поне от куцата обработка..

 16. А може ли да попитам какъв беше хонорарът на агенцията и фотографа?

 17. Уха….. направо не мога да повярвам, че това са снимки на фотограф, дори и любител..,а да не говорим за професионалист.
  Приличат ми на любителски кадри от телефон! Кой е колегата/колежката който сте наели?
  Поискайте суровия материал(RAW-файловете), ако има такъв. Възможно е да се поправи ако проблема е от обработката, но ако снимките са заснети не както трябва……
  Успех !

 18. Под суров материал ни дадоха диск с jpeg файлове.. Това вече е върхът!

 19. Velimira Ilieva е фотографката. Явно не е много активна във фейсбук и няма да види тагването, но все пак.

 20. Недопустимо е лицата на хората да са дефокусирани. Ако лицето е замразено може ръце, коса или друго да е „размазано“ като ефект показващ движението в кадъра. Само за един коментар не съм съгласна, че фотографа се е бутал пред гостите. Това е в реда на нещата, защото иначе на снимките ще има само гърбове и клиента пак няма да е доволен. Добре е обаче да не се бута, а да го прави деликатно.

 21. Винаги казвам, че фотограф не може да бъде препоръчан от някого. Фотографията е като музиката – един харесва едно, друг съвсем друго. В този ред на мисли винаги съветвам младоженците да разглеждат цели сватби, когато си избират фотограф. Това е единственият начин да разбереш дали стила на този човек ти допада и харесва.
  Съжалявам за провалените спомени, но щом са снимали директно в jpg това не може да са професионалисти.
  Дори и да ви предоставят истински сурови файлове пак няма да извадите чудеса от тези кадри. Снимали са на ниска скорост със слава светкавица и резултата е, че всичко изглежда като че ли не е на фокус.
  Дано поне видеото да ви е дало качествен продукт.

Comments are closed.