Момичета, имам питанка:…

От един ресторант ми дадоха оферта, в която срещнах нещо, за което не бях чувала досега. Казаха ми, че разполагат с два цвята калъфи за столове – кафяв и бял. Кафевият е стандартен и не се заплаща допълнително, а белият е с цена 2 лева на човек. Нормално ли е да бъде така?

9 thoughts on “Момичета, имам питанка:…

  1. Да, често срещано е да имат свои калъфи за столове. Но не сте длъжна да ги ползвате.

  2. За мен е малко странно, при положение, че са си техни и двата варианта, да ви искат да си заплащате единия. При нас от хотела казаха, че разполагат с два цвята, които предоставят за ползване. По другите хотели също ни предлагаха безплатно използване на наличните им калъфи.

  3. На нас на едно място ни предлагаха пък салфетки от плат от ресторанта за по лев и нещо на човек. Говорете и с агенции за останалата окраса и решете как ще ви излезе най-изгодно. :}

  4. Всеки ресторант сам си определя цената и дали да има допълнителна такава, така че…нормално е 😉

  5. Звучи ми като да перат белите след всяко ползване, и за това да имат такса, а кафевите – не 😁

  6. На нас също ни предложиха калъфи и панделки за столовете срещу допълнително заплащане.

  7. На доста места има такси за калъфите, моя съвет е да се пазарите, всички предложени условия са предпоследни. С пазарени си докарахме цени за настаняване, каквито ни устройват и получихме обличането на столовете като комплимент ( а беше обявено за 1.5).

  8. Ние също използвахме услугата, връзване на лилава панделка за столовете, тъй като бяхме на открито, а според мен няма нужда като си в градина, стола ти да р в калъф. И при нас беше нещо около лев, два, но все пак това е труда на сервитьорите, а те не са длъжни да бъдат агенция по декорацията…за това се заплащат, защото е труд, който не влиза допълнително в длъжностната характеристика на хората. Така си мисля де, норнално е.

  9. На мен това ми изглежда доста разпространена практика и то не само за сватби. Всичко бяло е по-скъпо – белите айфони май до скоро бяха по-скъпи от черните, белите прахоамукачки, белите телевизори… Говорете с агенцията за украсата. Те може да ви направят отстъпка или направо да ги предлагат безплатно. Ако столовете не са някакви стари и грозни, не е задължително да са с калъф. Може само панделка или изобщо без нищо.

Comments are closed.