Омесва се гладко и средно меко тесто. От него се оформят топки. Покриват се с найлон и се оставят да престоят 20 минути. От тях се точат кори и се изрязват кръгчета с форма-7 см в диаметър. На всяко кръгче се поставя от плънката – прегъва се и краищата се затварят с вилица. За средата се прави кръг който се разрязва на 4 но не в средата. В средата на това кръгче се поставя от плънката и 4 -те крайчета се събират и получената роза се подрежда в средата на тава /27 см/. Около него се подреждат прегънатите кръгчета. Получава…

Смесваме маята с брашното и след това с всички останали продукти. Омесваме меко и нелепнещо тесто, което оставяме да втаса около 25 минути.Леко издължавам тестото, разделяме на 6 части, които оформям на топчета.Разточваме 5-те топчета на 5 еднакви кори с диаметър около 27 см. Намазваме ги с олио и ги подреждаме една върху друга.С остър нож разрязваме по 4-те диагонала на 8 еднакви триъгълни парчета. По късата страна поставяме малко сирене и навиваме на кифличка. Всяка една с тънка пръчица натискаме по средата. Подреждаме ги в намаслена тава.От останалата топка откъсваме една малка, от която наточваме малко кръгче. Свиваме го…

  Пълнени бутерки с крема сирене и сладко – вкусни и толкова лесни

Разтваряме маята в малко подсладено със захарта прясно мляко и добавяме 2 с. л. брашно. Когато шупне, смесваме с останалите продукти и омесваме меко и нелепнещо тесто. Оставяме да втаса.Разточваме на продълговата кора. Намазваме 1/3 от площта и към дългата страна. Останалата част нарязваме на успоредни ленти, перпендикулярни на на дългата страна. Навиваме на руло и подреждаме в покрита с хартия за печене тава. Оставяме да втаса и намазваме със смес от жълтъка и млякото. Поръсваме със сусам.Печем във фурната на 180 градуса до готовност.

Натрошавам сиренето и добавям към него 2 яйца. Разбърквам добре. Разделям тестото на 17 части и ги оформям на топчета. Вземам топче и оформям на кръг с точилка. От едната страна поставям вече готовата смес от яйца и сирене, а от другата го захлупваме. По края го минаваме с вилица. Така се правят 16 топчета. Последното, след като го разточа, му правя разрези на четирите страни и оформям като розичка. Вземам тавичка и започвам да ги подреждам, като всяко едно поставям в малко легнало положение. След като е вече подредена питката, я намазвам с жълтъка на яйцето. Оставям я.

  Мини тарталети с ябълки за lunchbox

Активирам маята и я смесвам с останалите продукти за тестото. Омесвам меко и нелепнещо тесто, което оставям да втаса.Задушавам ситно нарязания пресен лук в малко чесново масло и оставам да изстине.Премесвам и разточвам тестото, поръсвам го със задушения лук и останалите продукти. Навивам на руло, нарязвам на шайби по 2см. и подреждам в намаслена и набрашнена тава.В средата оформям розички от тесто с малко салам. Оставяме да втаса, намазвам с яйце и поръсвам с шарена сол.Пека на умерена фурна до готовност.

Омесва се гладко и средно меко тесто. От него се оформят топки. Покриват се с найлон и се оставят да престоят 20 минути.

  Спаначена шакшука с гъби, чесън и лук

От тях се точат кори и се изрязват кръгчета с форма-7 см в диаметър.

На всяко кръгче се поставя от плънката – прегъва се и краищата се затварят с вилица.

За средата се прави кръг, който се разрязва на 4 но не в средата.

В средата на това кръгче се поставя от плънката и 4 -те крайчета се събират и получената роза се подрежда в средата на тава /27 см/.

Около него се подреждат прегънатите кръгчета. Получава се голяма роза. Оформената питка престоява също за 20-30-минути, покрита и на топло.

След това се намазва с жълтък, олио и прясно мляко. Изпича се за 40 мин на 180 градуса.