Всички тези продукти събираме в голяма купа и месим с ръце, като капваме по-малко вода. Трябва да получим мека консистенция, без бучици, но не рядка. Покриваме в съд и оставяме в хладилника за 1 нощ.Загряваме добре скарата или грил тиган. Сипваме малко олио в чиния, топваме ръка и оформяме кюфтетата с мазни ръце.Когато запуши скарата, нареждаме кюфтетата отгоре. Обръщаме само веднъж с щипка. Сервираме ги както ни харесва.

Пържолите овкусяваме със смес от изброените продукти.Каймата смесваме на вкус с изброените подправки. Оформяме кюфтетата.Оставяме всички да престоят няколко часа (1 денонощие).Печем равномерно на намазнена и загрята скара.

Измесва се каймата заедно с подправките и се оставя да престои около един час в хладилника. Оформяме кюфтенцата, намазваме скарата с парче сланина и когато се сгорещи печем.

  Тази постна гозба с коприва и гъби е уникална за вечеря

За рецептата „Бързи кюфтета на скара“ хляба се накисва в млякото и се отцежда. Каймата се размесва с дребно нарязания лук, подправките и натрошения хляб. От получената смес се оформят с навлажнени ръце във вода 15 броя кюфтета. Разплескват се, като им се придава кръгла форма. Скарата се намазва с мазнина и се загрява. Върху нея се поставят кюфтетата. По време на печене се обръщат няколко пъти. Бързите кюфтета на скара се поднасят с гарнитура свежи зеленчуци или по желание.

Смесваме и омесваме всички съставки. Месим дълго и след това удряме каймата в плота 30-40 пъти, за да стане добра спойка Прибираме я в хладилника за няколко часа, за да поеме ароматите.Премесваме леко и оформяме кюфтетата.Печем на намазнена със сланина и нагрята добре скара. Обръщаме веднага след като придобият кафяв цвят. Общо ги обръщаме по 2 пъти, за да останат сочни.  Втория път запичаме, докато се отпечата добре „чертичките“ от скарата.

  Бейби картофи във фолио на скара с ароматна марината

Измиваме и почистваме печурките и лука. Нарязваме ги на дребно и ги прибавяме към каймата.

Накисваме във вода филията хляб, след което я изстискваме с ръце и я слагаме и нея в каймата.

Прибавяме подправките – ситно нарязан магданоз, чубрицата, кимиона и сол ако е необходимо.

Омесваме добре и оставяме така получената смес да престои около 40 минути. След това оформяме с мокри ръце кюфтета.

Намазваме с мазнина скарата, загряваме я и подреждаме кюфтетата. Печем около 10 минути от едната и 10 минути от другата страна. Сервираме със свежа салата.

Кюфтетата с гъби на скара са готови.