Разбиваме яйцата със захарта. Разбърквайки добавяме останалите продукти. Омесваме меко тесто.Оформяме на малки топки, които овалваме в захар. Подреждаме в покрита с хартия за печене тава.Печем във фурната на 180 градуса до леко порозовяване.

Смесваме содата с киселото мляко  и след няколко минутки смесваме всички продукти. Разбъркваме добре и омесваме тестото добре. Оставяме го да престои около 3-4 часа.Прекарваме тестото през машинка за мелене на месо със специална представка. Изрязваме ленти с дължина 6-7 см. и подреждаме върху намазнена или покрита с хартия за печене тава.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. Стават по-вкусни, ако престоят поне 1 дни.

Съществуват безброй начини, чрез които можете да съхраните тиквичките през цялата година. Консервирането е доказано най-добрият, тъй като съумява да запази вкусовите качества и ползите на зеленчука. Когато ги замразяваме във фризера, вероятността след това да имат текстура, подобна на гъба, е много голяма. За да не изпадате в ситуация, в която да чувствате, че сте изхабили зеленчука, ние ви предлагаме директно да се насочите към приготвянето на тиквички в буркан за зимата. Нашата рецепта е много сполучлива не само заради това, че полезните свойства на зеленчука се запазват, но и защото тиквичките остават хрупкави и консумирайки ги, не можем…

  Чийзкейк от круши

Смесваме продуктите за тестото и омесваме меко тесто. Разделяме го на малки топки, които разточваме на тънки кори.Поставяме една кора в намазнена тава  и я поръсваме със сирене.В тенджера със вряща вода потапяме една кора и я оставяме за минутка. След това я изваждаме и веднага я потапяме в друга тенджера със студена вода. Изваждаме, отцеждаме и разстиламе в тавата. Отгоре поръсваме със сирене. По същия начин процедираме с останалите кори (без последната) и сирене. Накрая покриваме с „некъпана“ кора.Печем равномерно първо от едната страна на плочата на печка на дърва. Обръщаме я с широка дъска и след това я…

  Бишкотено-кафено руло

Тялото на Баба Марта изработваме от бяла ряпа. За очи поставяме по-тъмни парченца от печената чушка. Носията оформяме от парченца печена чушка, престилката – от сурова чушка. Украсяваме с пера зелен лук. Кошничката правим от резенче салам. Цветята – от ряпа, а зеленината от малък току що поникнал зелен лук.

В киселото мляко се разтваря амонячна сода.

Всички продукти се смесват и се омесва меко тестото, от което с ръце се оформят малки топчета.

Слагат се в подмазана тава за печене и на всяко топче се слага по една черешка от сладко.

Пекат се във фурна на 200 градуса до готовност.

  Вкусни кашкавалени курабийки

Още топли се напудрят. За кафенце са чудесни.