Ромът (60 мл.) и сокът от ананас (120 мл.) се разбиват в шейкър с лед и се изсипват във висока чаша, пълна с кубчета лед. Коктейлът се украсява с шайба ананас и коктейлна черешка.

Този коктейл може да изглежда скромен, но най-вероятно ще ви донесе доста страст във вашият живот. Слагаме в шейкър с лед белия ром, сока от лайм и пешън фрут сиропа. Разбиваме енергично до пълното охлаждане на течността. Пресипваме в охладена коктейлна чаша и украсяваме с коктейлната черешка. Прекрасен коктейл Страстно Дайкири, с който да разнообразим нашето ежедневие.

Ягодите, ромът, ликьорът, лимонът и пудрата захар се поставят в блендер. Добавя се лед и всичко се пасира. Готовият коктейл се сипва в чаши за мартини.

  Коктейл с бренди и канела

Най-напред пресните ягоди (1/2 кг) се измиват старателно и листенцата им се отстраняват. Лимонът се изцежда и при необходимост се използва втори – целта е да се извадят 80 мл пресен лимонов сок от лимона. В мощен блендер, който може да раздроби леда, се поставят всички продукти – пресните ягоди, лимоновият сок, белият ром (200 мл.), ягодовият ликьор (100 мл.), пудрата захар (4 с.л.) и ледът (15 бучки). Уердът се включва с максимална мощност за една минута, докато се образува пяна на повърхността на каната и ледът е станал на ситни парченца. Екипът на 1001 рецепти препоръчва блендер Bosch Silent…

  Манхатън коктейл

В шейкър, пълен с лед, се разбиват ромът (75 мл.), портокаловият сок (75 мл.) и ликьорът (10 мл.). Изсипват се в чаша за маргарита и се капват няколко капки гренадин. Украсява се с червена коктейлна черешка, забучена на резенче портокал.

В блендер се миксират ананасът (1/4 бр), ромът (60 мл.) и ледът (4 с.л.). Течността се изсипва в коктейлна чаша и се украсява с резен ананас и коктейлна черешка.

Коктейлът е идеален за разхлада през лятото.