Ръбчето на чашата за маргарита се натрива с резенче лимон, а в чинийка се сипва слой едра сол. Чашата се обръща и поставя в чинийката, за да полепне солта по края й. Текилата (75 мл.), синьото кюрасо (25 мл.) и лимоновият сок (50 мл.) се разбиват с лед в шейкър и се изсипват в чашата. Коктейлът Синя Маргарита се сервира украсен с резенче лимон.

Във висока чаша се сипва синьото кюрасо (25 мл.) и след него шампанското (125 мл.). Украсява се с четвърт резен портокал.

В чаша пълна с лед се сипват последователно продуктите – синьото кюрасо, ликьорът от праскови, лимонов сок и битер лимон и се разбъркват. Украсява се с резен лимон.

  Коктейл космополитън

В шейкър, пълен с лед, се разбиват водката (25 мл.), ликьорите (25 мл.) и сокът от ананас (75). Сервира се в чаша, пълна с лед, украсен с резенчета портокал и черешка.

В шейкър се слагат кубчета лед. Сипва се джинът и сметаната. Сокът от лимона се изстисква, а белтъкът на яйцето се отделя. Добавят се също в шейкъра, както и гренадинът. Коктейлът се разбива за няколко секунди и се сипва в чаша за мартини. Заради белтъкът трябва да се е образувала бяла пухкава пяна. Украсява се по желани.

В шейкър се поставят няколко кубчета лед, джинът, синьото кюрасо и лимоновият сок. Разбива се и коктейлът се сипва в чаши за мартини.

  Крисия Тодорова за живота след Шоуто

Оригиналният коктейл лейди е бил бял на цвят, с дистилиран ликьор от мента вместо с кюрасо.