Как планиращите и продавачите правят малките събития стилни и безопасни

Наскоро Бронсън ван Уик, известният организатор на сватби и автор на Роден за парти, Принуден да работи е планирал по-малки събития, отколкото е свикнал. Причината, разбира се, е COVID-19 и съответните съответни ограничения за размера на тълпата. Много от клиентите му мащабираха веднъж избухналите си удари до интимни отношения, с идеята, че след година или две те отново ще бъдат домакини на партито на мечтите си. Ван Уик се надява, че това може да се случи в крайна сметка – той цитира възстановяването, което се случи след 2008 г., когато икономическата рецесия предизвика драматичен спад в мащабните събития. Но междувременно той усилено работи, усъвършенствайки изкуството на малкото, безопасно и все още страхотно соаре.

Имаше 30-ти рожден ден на открито, където той подреди торти по поръчка – така че никой не трябваше да споделя – с индивидуални свещи за всеки гост. Друго парти, за 18 души, включи ваучер за тест COVID в изкусно проектираната покана. (Въпреки че повечето тестове на гостите бяха покрити със застраховка, ваучерът послужи като ясно напомняне, че тестването ще се очаква преди събитието.) След това имаше малка сватба, където бабите и дядовците имаха социално дистанцирана маса на сладура и носеха маски.

„Когато правите сватба за 30 души, можете да се съсредоточите много повече върху всеки детайл и да направите всеки един аспект от него перфектен и личен“, казва ван Уайк.

Тъй като пандемията бушува, тези съкратени празненства вероятно ще бъдат новата норма в близко бъдеще. Това е тенденция, която не се наблюдава от партиите от епохата на депресията от 30-те години на миналия век или от военните сватби през 40-те години, когато младоженците често са били на път да бъдат изпратени в чужбина или са получили кратка промяна. През всяка от тези епохи животът и основните му етапи бяха обект на несигурни и непредвидени обществени изисквания.

Особено сватби: Etsy установи, че от юни до юли тази година на сайта се появяват търсения, включващи дребни церемонии. Имаше 67 процента увеличение в търсенията на съдебни сгради и сгради на кметството, 29 процента в търсенето на мини-пари и сватби за бягство и 10 процента в търсенето на съобщения за бягство. Сватбен уебсайт Възелът установи през май, че 27 процента от двойките планират церемонии само със себе си или с малка шепа семейство. (Месеци по-късно този брой със сигурност се е увеличил.) Междувременно в социалните медии големите събирания предизвикват гняв, особено след като афера в Мейн се превърна в събитие за супер разпространение.