Да споделя малко полезна информация за булките от Русе. Днес си извадихме медицинските. Ще напиша ма…

Да споделя малко полезна информация за булките от Русе. Днес си извадихме медицинските. Ще напиша максимално подробно какво се прави.
1. Купувате си задължително 4 бр. бланки за медицинско за брак (2 за вас, 2 остават в болницата).
2. Задължително първо минавате през Психото, ако отидете първо в Транспортна болница, ще ви върнат. Подавате попълнените бланки заедно с личните си карти на регистратура. Там плащате такса – 10 лева на човек, ако сте от друг град – 20 лева. Попълвате и по една декларация за лични данни, от там ви ги дават. Пращат ви при психиатъра, който ви слага по един подпис и печат. От там пак на регистратура и сте готови с Психото.
3. Отивате в Транспортна болница. Плащате таксата на регистратура – по 45 лева на човек – и ви пращат на рентген и в лабораторията. Рентгенологът само ви се разписва, а в лабораторията ви вземат по няколко капки кръв от пръста. Отивате пак на регистратура, давате пак бланките. Чакате 20 минути и се връщате на регистратура за резултатите. Медицинските ви са почти готови, носите ги в един кабинет на втория етаж за заключение. След като минете и там, ги носите вече за последен път на регистратура, за да им сложат няколко хиляди печата, и сте готови.
4. Няма нужда да ходите при личен лекар. Всичко общо излезе 120 лева. Ако няма много хора, за няма и 2 часа сте готови с всичко.

8 thoughts on “Да споделя малко полезна информация за булките от Русе. Днес си извадихме медицинските. Ще напиша ма…

  1. хм някой беше казал че двете медицински излизат общо 60 лв… явно са вдигнали цените

  2. Здравейте – колко дни преди сватбата се правят тези изследвания?Благодаря

  3. Леле,добре че не съм от Русе

  4. Боже, тая държава никога няма да просперира с тая бюрокрация👏👏👏🙄

  5. Всичко зависи от личния лекар. Личната на мъжа ми (сватбата беше на 28.06.) поиска предварително да си направи тест Васерман, СПИН и психо…). Моята лична каза да звънна в гражданското и да ги питам какво искат те – от там ми казаха, че искат медицинските и само Васерман отделно. Пуснахме си Васерман (сифилис) в една лаборатория за по 11,40 лв. и моята лична ни направи медицински за по 15 лв. и на мен, и на него. Така платихме всичко 53 лв. за двамата (без попълване на бланки – разпечатаха ни ги от компютърната програма на личната).
    Това е за София и все пак зависи от самия лекар, не от града. 🙂

  6. Някой за Пловдив информация има ли? 😁

  7. Ние в София си ги извадихме при личната лекарка срещу 20 лева, представяне на Васерман изследвания и не повече от 1 час чакане на опашка пред кабинета.

  8. Ние също сме от Русе и утре ще ходим да си вадим медицинските, но освен психото и изследванията за Васерман ни изпратиха и в тубдиспансера за снимки…

Comments are closed.