Булки от Варна и не само!!! Четете!!!…

Дойде момента да започна моята "поредица" от анти реклами!
Като за начало ще започна с видеограф от Варна, на име Диан Великов, собственик на Студио Мирела.
Подведохме се и го капарирахме преди известно време (капарото е 290 лв). Да кажем, че това което ни привлече в този момент беше съотошението цена-качество (и двете са задоволителни, нито е магьосник видеограф нито е много скъп, да речем че е ок).
Изпрати ни "договор", който се наложи да преправяме ние, защото имаше чак правописни грешки в него. Ама викаме си, "в крайна сметка не взимаме филолог, трябва ни човек за снимане". Така… Оправихме договора криво ляво, но комуникацията с него беше трудна от самото начало. Отговаряше бавно и общо взето думите с ченгел от устата му се вадеха.
Така… До тук ок. Не след дълго обаче започна пандемията и се наложи да направим промени по сватбата, а именно да сменим локацията и датата (това заради други "професионалисти", които ще получат и те анти реклама в друг пост).
Та решихме ние да местим събитието в Пловдив за догодина. В този момент човекът ни каза, че иска 1200 лв за "транспортни разходи" + договорената сума от 1450 лв за снимане в продължение на 10 часа. 1200 лв за транспорт е доста, с тях и в чужбина може да отиде… Със самолет. От Варна с кола се идва обаче.
Реално това което се е случило, е че той е разбрал, че ние живеем в Дубай и е решил, че сме бездънна яма злато и можем да му платим колкото поиска. Неговото обяснение беше, че пътуването щяло да му коства една "потенциална" сватба, която той ще изгуби във Варна и иска да му я платим ние, щом го викаме в друг град.
Моето мнение е че това е меко казано селско поведение и че професионалист не може така да се държи. Имаме други професионалисти, идващи от Варна, които искат наистина само транспортните разходи, в размер на 240 лв. Той с какво е толкова по-важен и различен от тях? С лакомията си!
За връщане на капарото не може и дума да става, защото сме прекратявали ние отношенията си с него, имаше нападки и обвинения, че сме се държали некоректно с него, задето сме искали да променим локацията… Неговите безумни изисквания ни накараха да не искаме да работим с него, пари за 2 сватби няма да му плащаме. Диан не отговаряше и на имейлите, които не му отърваха. След дълго настояване от нас, днес ни писа имейл, че не само нямало да върне капарото, но дори искал неустойка. А ако сме му "подронвали имиджа" в интернет, щял да ни съди.
Аз ничий имидж не подронвам, а изказвам мнение, давам негативно ревю. Имам правото да го направя, защото съм свободен гражданин и защото нищо от това което казвам не е лъжа!
Той нищо не е направил за сватбата, която ще е след цяла една година, и за мен това си е чиста проба тарикатщина! Взима пари за да не прави нищо!
1200 лв транспортни разходи "ако мине"! Е, не мина…
Имайте предвид, че става дума за човек печалбар, който не влиза в близки контакти в клиентите си, не се интересува от тях и най-малко пък е склонен да влезне в положението на някой!