1. Изсипете в касерола кондензираното мляко.2. Добавете маслото и какаото и сложете на умерен огън да кипва.3. Щом заври, разбърквайте и наблюдавайте в продължение на 10 минути.4. Махнете от огъня, оставете да се охлади и приберете в хладилника, за да се стегне добре.5. Подгответе си топинг за овалване по желание (кокосови стърготини, шоколадови пръчици, натрошени ядки).

С мокри ръце гребвайте от сместа, слагайте по ядка в средата – с лешници е най-лесно да се оформи кръгла форма и завивайте на бонбон. Овалвайте в още кокосови стърготини и редете в чиния. Приберете в хладилник, за да се стегнат хубаво.

Кондензираното мляко (400 мл.) се слага в малка тенджера. Добавят се маслото (60 г), захарта (4 с.л.) и ванилията (2 г). Когато сместа загрее, се добавят кокосовите стърготини (200 г). Сместа се бърка непрекъснато до сгъстяване. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. От сместа се оформят топчета и във всяко се слага по 1 белен бадем. Бонбоните се овалват в още кокосови стърготини и се оставят да стегнат в хладилник за поне 1 час.

  Палачинките с кисело мляко, които баба приготвяше всяка събота

Прясното мляко се изсипва в малка тенджерка и се поставя на котлона. Щом леко се сгорещи, към него се добавят маслото и какаото, и се бърка, докато се получи еднородна смес. Добавя течният шоколад, предварително затоплен, така че да се втечни и сместа се бърка до хомогенизиране. Оставя се леко да се охлади. Бисквитите се натрошават на много дребни парченца и се добавят към шоколадовата смес, заедно с натрошените лешници, намачканите банани и ванилията. Всичко се разбърква и се оформя на топчета, които се овалват в шоколадови пръчици или какао. Поставят се в хладилника за поне час за да стегнат.…

  Вкусна пилешка супа с картофи, фиде и застройка от прясно мляко

Черният шоколад се натрошава и се разтапя на водна баня. Сваля се от котлона и към него се добавят счуканите лешници и кондензираното мляко. Сместа се разбърква и се оставя да се охлади. Добавя се конякът. След това се оформят топчета и се овалват в какао. Бонбоните се оставят да стегнат леко в хладилника.

Бисквитите се смилат и слагат в купа, прибавят се орехите и мекото масло, малко по малко се прибавя млякото и се разбърква до меко тесто.

Прибира се в хладилник за около 10 минути, за да се охлади леко.

Оформят се бонбони с големина на орех и се овалват по избор в смлени орехи, какао, шоколадови пръчици или кокос.

  Десерт от тиквички с прясно мляко и яйца на фурна

Бисквитените бонбони с кондензирано мляко са готови.