Разтваряме содата в киселото мляко и когато шупне, смесваме с останалите продукти за плънката и разбъркваме добре.Нарязваме корите на две, намазваме ги с малко от сместа за плънката и навиваме на рула. Подреждаме ги в намазнена тава и поливаме с малко олио.Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Разбиваме яйцата, добавяме лимонадата и киселото мляко с разтворената вътре сода.Намазваме дъното на тава с 1/2 ч. ч. олио.Взимате 1 кора, поръсваме с малко олио, отгоре поставяме 2-ра кора и поръсваме със сирене. Навиваме на руло, нарязваме на парченца с дължина 2-3 см. И подреждаме в тавата изправени. Така процедираме и с останалите кори. Заливаме равномерно с яйчната смес и оставяме баницата да престои около 8-10 минути.Печем в загрята на 170 градуса до готовност.

  Сладкиш с готови блатове за торта, домашен крем и карамелена глазура

Нареждаме 2 кори в суха тава, поръсваме от сиренето, отново слагаме 2 кори и пак сирене и така, докато свършат корите. Последната не поръсваме.Нарязваме на парчета и отгоре поливаме със загрява мазнина. След това с разбитите с лимонадата яйца. Леко поразтърсваме тавата, за да може сместа да проникне навсякъде.Печем в загрята предварително фурна на 160–180 градуса. Когато се изпече от едната страна, обръщаме баницата в друга тава, като повдигаме единия и край, за да диша. Така пластовете се отпущат и баницата става рехава.Когато се изпече, покриваме тавата с кърпа, за да се задуши.

Първо се приготвя плънката, като за целта хубаво се бъркат всички продукти и накрая се добавя натрошената халва. Взема се лист кора и се слага от плънката. Навива се на руло и се реди в предварително намазнена тава. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Когато е готова, се оставя да изстине напълно и се залива с топлият сироп.

  Пица Ранчеро

Взема се една кора и застиламе дъното на тавичка намазана с олио, поръсваме с олио, натрошаваме малко сирене. Отгоре слагаме втора кора, олио, сирене. Така нареждаме всички кори, като между тях поставяме паричката и клонче дрян за здраве. В купа се разбиват яйцата, лимонадата, прибавят се и щипки сол на вкус. Нарязвам баницата на квадрати поръсваме с олио, а после с лъжица се залива с яйчената смес. Поръсваме със сусам. Печем в загрята фурна 180 -30 минути до зачервяване. От бутер тестото се изрязват букви за ЧНГ. Печем в загрята фурна буквите. Набождат се на клечки за зъби и.

Смесваме и разбъркваме яйцата, сиренето, киселото мляко с разтворената в него сода, заквасена сметана и лимонадата.

  Тост с козе сирене и песто

Взимаме 1 кора, поръсваме с олио, отгоре поставяме 2-ра кора и върху нея поръсваме малко от плънката. След това навиваме на руло, което подреждаме в тава, покрита с хартия за печене или намазнена. Така по двойки процедираме с останалите кори и плънка (оставаме малко за заливка). По желание може да поръсим с парченца масло.

Смесваме останалата плънка с малко прясно мляко и заливаме баницата.

Печем във фурната на 180 градуса до готовност.