Разбиваме яйцата и към тях прибавяме киселото мляко със содата. Слагаме и изварата с добавена сол, 10 лъжици олио и водата. Разбиваме добре. След това намазваме добре тавата с олио. В друга тава сипваме топла вода в която топим корите и ги редим в тавата за печене. На всяка кора слагаме обилно от пълнежа, като на последната слагаме само 2 лъжици олио и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Смесваме продуктите за тестото и омесваме меко тесто.Разделяме на топки, които разточваме на кори. Поръсваме ги с олио и натрошено сирене и навиваме на нестегнати рула. Подреждаме завити на охлюв в намазнена тава. Намазваме с олио.Печем във фурната на 180 градуса до зачервяване. Пръсваме с вода и завиваме с хартия и кърпа, за да се задуши.Става мека отвътре и хрупкава отвън.Баницата се приготвя от тестото, от което се прави домашната юфка. По традиция най-напред се прави баницата, за да се почерпят помагачките.

  Домашен хот-дог в мека кифличка

За корите: Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути. Тестото се разделя на късове с тегло 120 г, които след окръгляване се нареждат в тава, като предварително се намазват с мазнина, представляваща смес от 50 мл олио и 50 г свинска мас. Оставят се да отлежат около 1 час. През това време те добиват еластичност. Готовите листове тесто се разточват на питки, намазват се с олио и отлежават 20-30 минути. От…

1. Пресейте брашното в тава и оформете кладенче. Поръсете брашното със содата.2. Подгрейте водата до 50 градуса, разтворете в нея солта и излейте в кладенчето. Добавете зехтина и замесете тесто. Ще отнеме време докато спре да лепне по пръстите. Ако е прекалено упорито, добавете още малко мазнина. Не повече от 1,5 с.л.3. Следва фитнес с полученото тесто. Вдигнете го над главата си и го засилете в плота, така че да се удари качествено. После повторете упражнението най-малко 50 пъти. Ще забележите как тестото се набива и се изглажда.4. След това разделете тестото на 3-5 топки, премесете всяка от тях, ударете…

  Сладки с ром за Свети Валентин

Замесете не много твърдо тесто от водата, яйцата, брашното и солта. Оставете го да отпочине. През това време: а) с ръце натрошете сиренето; б) поставете голям съд с вода на печката (не забравяйте да посолите водата), до нея сложете купа със студена вода; в) пригответе тава, намажете я с масло и поставете до печката; Тестото разделете на 6 части. Разточете всяка на кора с размер малко по-голям от размера на тавата,т.к. когато се пекат корите, тестото и се свива и надига. Всяка кора, с изключение на първата и последната, потопете във врящата вода за 1-2 минути, извадете с цедка и веднага пуснете в купата със студена вода. Готовите кори редете.

Смесваме продуктите за плънката и разбъркваме добре. По желание може да добавим и малко кисело мляко.

  Пролетна супа с тиквички и чесън

Отделно смесваме брашното със солта, оцета и 2/3 от водата и започваме да месим. По малко добавяме от останалата вода, докато омесим меко тесто. Разделяме на 4 топки, поръсваме ги с брашно и ги оставяме да отпочинат за около 5-10 минути.

Разточваме топките на кори.

Поставяме първата в намазнена тава (или покрита с хартия за печене), поръсваме ги с олио и 1/3 от плънката. Отгоре поставяме втора кора, поръсваме по същия начин, поставяме третата кора и отново поръсваме с олио и плънка и покриваме с 4-тата кора. Поливаме баницата с 30-50 мл. смес от вода и олио (1:1).

Печем във фурната на 180 градуса до зачервяване.