В шейкър или блендер се слагат половината кубчета лед. Върху тях се изсипват водката (40 мл.), кафееният ликьор (40 мл.) и ирландският ликьор (40 мл.). Коктейлът се разбива за няколко секунди. Останалият лед се натрошава и поставя в чаша, а отгоре се сипва напитката от шейкъра.

В малки чашки за шотове се сипва кафееният ликьор калуа (25 мл.) и върху него внимателно се сипва сладка течна сметана (25 мл.). Както всеки друг коктейл от този тип, и този се пие на екс. Наздраве!

В чаша за шот се сипва кафееният ликьор (15 мл.) (калуа). Потапя се лъжица, с изпъкналата част нагоре, която леко да докосва течността. На малка струйка се изсипва зеленият ликьор от пъпеш (15 мл.) върху лъжицата, така че да не се смеси с кафевият ликьор. Както всеки друг шот се пие на екс.

  Сладка капелка

В чаша за уиски се слагат ледчета, водката и ликьорът. Разбъркват се с бъркалка и коктейлът се сервира.

В шейкър се разбиват бейлисът (150 мл.) и ликьорът от мента (50 мл.) с няколко кубчета лед. В малка чиния се сипва какао. Ръбчетата на чаши за мартини се намокрят и притискат в какаото, така че то да полепне. След това се сипва коктейлът и се сервира

Б52 е трислоен коктейл тип шот. Съставките се слагат една след друга, като се започва от най-тежката / най-плътната. Не се сипват директно, за да се избегне смесването, а се използва лъжица, обърната с изпъкналото нагоре. Ръбът на лъжицата се докосва до последно добавения слой и в средата и бавно се сипва следващата съставка.

  Коктейл Риц Физ (Ritz Bar Fizz)

За Б52 първо се сипва кафееният ликьор – Калуа. След него е Бейлис ликьора, а накрая портокаловия ликьор Гран марние.

Последният слой се запалва при поднасяне и шотът се изпива веднага, на екс, със сламка.